Pretraga
Filters
RSS

Blog

Arhiva bloga
Proroštvo budućeg vremena
Proroštvo budućeg vremena

Dragi moji,

nikada ne znate kad čete nekoga sresti i što će vam taj susret donijeti. Jednog nedjeljnog dana, k nama je na ručak svratio brat u Kristu, Vito. Ono što nam je tog dana ostavio, nije nas ostavilo ravnodušnim. 

Ubojica, ne »SAMO« ljudi
Ubojica, ne »SAMO« ljudi

Neprijatelj ljudskoga roda bio je »ubojica ljudi« od početka, kaže Gospod Isus (Iv 8:44), jer je nagovorio našu “pramajku”, Evu, da pojede plod sa “stabla spoznaje dobra i zla”, i zato svi umiremo. To “zlo” koje je »Svjetlonoša« (Lucifer) u sebi nosio bilo je sakriveno u njemu, ali Bog je to već tada vidio. Nije ga uništio zbog toga, jer anđeli bi o Bogu imali pogrešnu predodžbu ...

7 duhovnih vrijednosti službe Gideonita
7 duhovnih vrijednosti službe Gideonita

DUHOVNI TEMELJ. Imperativ je da svi kao Gideoniti održavamo snažan duhovni temelj jer naše spasnje nije djelo čovjeka već Duha Božjega. Ciljevi koji slijede su duhovni ciljevi koji usmjeravaju našu viziju I naš rad.

Biti »kovač svoje vlastite sreće«!
Biti »kovač svoje vlastite sreće«!

Kralj Salomon zaključuje knjigu Propovjednik jednim dobrim savjetom i ozbiljnim upozorenjem: 
1. Imati Božji strah u srcu i držati Njegovu Riječ; 
2. Svako tajno učinjeno djelo Bog će iznijeti na sud, bilo ono dobro ili zlo!

Čuvajte se idolopoklonstva!
Čuvajte se idolopoklonstva!

Druga Božja Zapovijed sastavljena je iz dva dijela:
a) Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.
b) Ne klanjaj im se niti im služi. (Izl 20:4–5)
Mnogi se izgovaraju time da “ne služe“ slikama i raspelima koja predstavljaju Isusa, ali ah, kako li se u tome varaju!? Zar ne znaju da Pismo kaže:
Ta tko sav Zakon uščuva, a u jednome samo posrne, postao je krivac svega. Jer tko reče: Ne čini preljuba, reče i: Ne ubij. Ako dakle i ne činiš preljuba, a ubiješ, postao si prijestupnik Zakona. (Jak 2:10–11)

Tko smo mi?
Tko smo mi?
Predstavljamo jednu običnu, hrvatsku obitelj. Imamo svoje ime i prezime i drago nam je da nas Bog po njima zna. Imamo mnogo djece (više od prosjeka :-) ), a najmlađi „anđeo“ nema ni godinu dana. Kao i svi hrvatski građani, a koji drže do sebe :-), imamo kredite i Bogu hvala, posao i zdravlje.
 
Naše putovanje s Bogom počinje davno, prije skoro 30 godina, još za doba Jugoslavije. Bili smo dio stabilnog, religijskog sustava i premda je bilo i duhovnih trenutaka, vječito smo imali dojam da tragamo za još „nečim“. (Kaže jedan moj prijatelj da je najčešća riječ za Boga :" Nešto")
 
Prije 5 godina to traganje je rezultiralo i promjenom zajednice. Iz jednog konfornog okruženja, dolazimo u pentekostnu zajednicu u Osijeku, gdje smo našu „glad“ za duhovnim pokušali utažiti dodatnim radom na evangelizaciji.
top