Pretraga
Filters

Zaharija - poglavlje 4

Peto viđenje: Svijećnjak i masline
4
1 Anđeo koji je govorio sa mnom vrati se tad i probudi me kao čovjeka koji se oda sna budi. 2 "Što vidiš?" - upita. Ja odgovorih: "Vidim, evo, svijećnjak, sav od zlata, s posudom za ulje vrh njega; i sedam je žižaka na svijećnjaku, sa sedam lijevaka za sedam žižaka što su na njemu. 3 Dvije su masline kraj njega, jedna njemu zdesna, druga slijeva." 4 Obratih se anđelu koji je govorio sa mnom i upitah ga: "Što je to, gospodaru?" 5 Anđeo koji je govorio sa mnom odgovori mi: "Zar ne znaš što je to?" Ja rekoh: "Ne, gospodaru." 6 On mi tad odgovori ovako:
Tri riječi Zerubabelu
Evo riječi Jahvine Zerubabelu: "Ne silom niti snagom, već duhom mojim!" - riječ je Jahve nad Vojskama.
7 Što si ti, goro velika? Pred Zreubabelom postaješ ravnica! On će izvući krunišni kamen uz poklike: "Hvala! Hvala za njega!"
8 Dođe mi potom riječ Jahvina: 9 Zerubabelove su ruke ovaj Dom utemeljile, njegove će ga ruke završiti. I vi ćete znati da me k vama poslao Jahve nad Vojskama. 10 Jer, tko je prezreo dan skromnih početaka? Radovat će se kad vide olovni visak u ruci Zerubabelovoj.
"Ovih sedam oči su Jahvine što strijeljaju po svoj zemlji." 11 Tad progovorih i zapitah ga: "Što su one dvije masline desno i lijevo od svijećnjaka?" 12 Progovorih opet i upitah ga: "Što su one dvije maslinove grančice koje kroz dvije zlatne cijevi dolijevaju ulje?" 13 On mi odgovori: "Zar ne znaš što je to?" Odvratih: "Ne, gospodaru!" 14 On reče: "To su dva Pomazanika koji stoje pred Gospodarem sve zemlje."
Peto viđenje: Svijećnjak i masline 4 1 Anđeo koji je govorio sa mnom vrati se tad i probudi me kao čovjeka koji se oda sna
Napišite svoj osvrt
  • Loše
  • Izvrsno
top